Biologische leverancier

Santing Meyling

  • Wolddijk 10
    7961 NB Ruinerwold
  • Website:
Santing Meyling

Omschrijving
Sinds 1992 boeren zij op gemengd, biologisch landbouwbedrijf in het Drentse Ruinerwold. Het bedrijf telt 35 hectare grond en een boerderijwinkel.

Producten
Door de invoering van het agrarisch natuurbeheer (vanuit de overheid) konden we ons bedrijf aantrekkelijk maken voor mens en dier met o.a. de aanplant van hagen en fruitbomen. De aardbeien, pruimen, bramen, appels en peren worden aan huis verkocht, deels verwerkt tot sap en jam. In de buurt stonden we jaren bekend om de verkoop van een klein deel van de zelf geteelde producten vanuit ons karretje aan de weg, inmiddels vindt die verkoop twee dagdelen per week plaats vanuit onze winkel aan huis. Die wordt deels bevoorraad met producten van Bio producerende collegas uit de regio en BioNoord draagt tot slot bij aan het kunnen aanbieden van een breed assortiment verse AGF en zuivel. Tevens nemen zij product van ons af zoals aardbeien, pompoenen en vroege aardappelen.

Productiewijze
Er is ca. 15 ha. akkerbouw, een kleine 35 ha. gras/klaver en 1 ha. groente/klein fruit.Tot 2006 molken we onze koeien nog op de grup stal echter door het aanscherpen van de regelgeving waren we genoodzaakt nieuw te bouwen en het aantal koeien te vergroten wat resulteerde in een nieuwe helling-stal die we in 2007 in gebruik hebben genomen. We melken ze in een 2x5 zij aan zij melkstal en weiden van april t/m oktober. De melk wordt geleverd aan EKOHolland en voor een klein deel verkaast tot boerenkaas en verkocht in onze boerderij winkel. De oogst van graan en gras/klaver gebeurd grotendeels in loonwerk. Naast Rogge telen we ook Boekweit.

Geschiedenis
Na het behalen van ons middelbare landbouwschool diploma op de Warmonderhof in Kerk-Avezaath eind jaren tachtig, kregen wij in 1992 de kans om dit bedrijf over te nemen. Het behelsde toen nog ca. 10 ha. grond en 15 melkkoeien. Wij schakelden het om naar een biologische bedrijfsvoering, brachten een stuk tuinbouw in en verdubbelden de laatste jaren in oppervlakte en aantal stuks vee. Het bedrijf telt nu 50 ha. en ca. 40 melkkoeien, een flinke toom kippen en een koppel varkens. We werken in een man-vrouw maatschap met wat hulp van uiteenlopende goedgemutste seizoenskrachten.

Wat maakt jullie product bijzonder?
Ons bedrijf is gemengd en natuur inclusief. Er is een tak melkveehouderij met eigen voedervoorziening (gras,graan en stro) en een tak fruit en groente in dienst van boerderijwinkel met huisverkoop. Onze bedrijfskringloop is nagenoeg gesloten.

Ik ben een leverancier Ik ben een verkooppunt