Biologische leverancier

Nylander

  • Lange Leane 10
    8711 HK Workum
  • Website:
Nylander

Omschrijving
Bij Biologische Kaasmakerij de Nylander maken ze met trots en plezier kazen en boter. Ook kun je bij hun terecht voor het mooiste vlees van hun Jerseykoeien!

Producten
Wij van kaasmakerij de Nylander in Workum, Friesland maken overheerlijke biologische en rauwmelkse kaas van de melk van onze eigen jerseykoeien. Naast de naturelkaas in de leeftijd van 6 weken tot 2,5 jaar maken we ook kaas met diverse kruiden. Dan kunt u denken aan kaas met Italiaanse kruiden, komijn, mosterd-peper, knoflook-basilicum, pesto, brandnetel en fenegriek. In het speciaal noemen we de kruidnagelkaas. Dit is onze specialiteit en mag werkelijk uniek genoemd worden! De kruidnagel verkopen we in een belegen of oude variant omdat dit de smaak het best tot zijn recht brengt.

Productiewijze
De melk wordt niet gepasteuriseerd dus alle voedingsstoffen blijven behouden. Wanneer de koeien ’s ochtends gemolken zijn, wordt deze melk direct verwerkt tot kaas. Niet voor niets is daar de uitdrukking: ‘vers van de pers!’

Geschiedenis
In 1998 zijn de eerste jerseykoeien (toen nog een uitzondering in het Nederlandse landschap) bij ons op de boerderij gekomen om gemolken te worden en dat is sinds 2009 uitgebreid met een eigen kaasmakerij. Sinds een paar jaar maken wij tevens boter.

Wat maakt jullie product bijzonder?
De jerseykoeien zijn de welbekende kleine bruine koeien met een vriendelijk en nieuwsgierig karakter die vette en eiwitrijke melk produceren. Het is deze samenstelling die onze boerenkaas zo romig en uniek maakt. De smaak van onze kaas is iedere keer weer net even anders. Dit heeft alles te maken met de seizoenswisselingen en voeding die de koeien krijgen. Datzelfde geldt voor de boter. Waar de boter in de zomer zeer romig is, is deze in de winter veel steviger. Deze wisselingen in smaak en structuur maken dat het altijd interessant is om onze kaas en boter te eten.
Wij nodigen u van harte uit om onze boerderijwinkel te komen bezoeken en daar onze kaas te proeven of in de zomer een keer bij een rondleiding te komen kijken in de kaasmakerij! Naast kaas zijn er nog vele biologische, en streekproducten te verkrijgen. Verder zijn we te volgen via Facebook en kunt u bestellingen via de telefoon of email aan ons doorgeven als u niet in de buurt woont. Zo kan iedereen genieten van een eerlijk, biologisch en met passie gemaakt product!

Ik ben een leverancier Ik ben een verkooppunt