Biologische leverancier

Noorderbos VOF

  • Noorderweg 3
    7936 TR Tiendeveen
  • Website:
Noorderbos VOF

Omschrijving


Producten
zie ook www.pureblu.nl Biologische blauwe bessen: in de zomer vers geplukt en het hele jaar in diepvrieszakken van 1 kilo; puur bessensap in de drie smaken mild, fris en gekruid (punch); het frisse en gekruid sap in een wijnflesverpakking als gezond alcoholvrij alternatief; blauwe bessensiroop volgens traditioneel recept; vlierbloesemsiroop van eigen land zo lang de voorraad strekt. Daarnaast heeft Drentse Aa Zuivel een karnemelk en een yoghurt met onze bessen.

Productiewijze
Wij zijn biologisch gecertificeerd, ook doen wij mee aan het vernieuwde EKO keurmerk dat verder gaat dan wat verplicht is bij biologisch.

Geschiedenis
Op een prachtige plek bij het dorpje Tiendeveen, in het zuiden van Drenthe, zijn wij in 2006 op een voormalig akkerbouwbedrijf gestart met het verbouwen van biologische blauwe bessen. Vroeger was dit een veengebied. Na de veen ontginning is er veel bos aangeplant.

Wat maakt jullie product bijzonder?
Wij verbouwen ongeveer 20 verschillende rassen van de blauwe bes. Die smaken allemaal anders. Voor elk product selecteren we daarom de beste rassen of melanges van rassen. Zo hebben we verschillende smaken sap, wat heel uniek is. Blauwe bessen horen tot de bosbessen familie en zijn heel gezond. Direct achter ons bedrijf begint een mooie reeks natuurgebieden met bos en heide. Ook op ons bedrijf maken we ruimte voor de natuur. Met een poel, sloten, slootkanten, bloemrijke grasstroken tussen de bessenstruiken en houtsingels. Op ons bedrijf vind je heel veel insecten, vogels en zoogdieren. Meer info over ons bedrijf: https://www.noorderbos.nl

Ik ben een leverancier Ik ben een verkooppunt