Biologische leverancier

Leeuweriksveld

  • Zandzoom 72
    7814VJ Emmen
  • Website:
Leeuweriksveld

Omschrijving
Byologisch dynamisch tuinder en boerderijwinkel

Producten
We verbouwen vollegrondsgroente zoals boerenkool, slasoorten, andijvie, rucola, spinazie, aardappels, veldsla, winterpostelein en blauwe bessen op biologisch-dynamische wijze

Productiewijze
Biodynamisch

Geschiedenis
We zijn met het bedrijf gestart in 2004, met levering van groentes aan o.a biologische groothandelaren en anderen. Sinds 2009 hebben we op Wilhelmsoord/Emmen een eigen boerderij met 5,5 ha land, met groente en aardappels en blauwe bessen (gerund als eigen bedrijf door familie Besselink). Op de andere akkers telen we grasklaver en graan voor voer en stro voor een aantal vleeskoeien. We telen door het jaar heen ca 70 verschillende soorten groentes en aardappels. De afzet hiervan gebeurt voornamelijk via de boerderij(web)winkel en onze groenteabonnementen. Een deel leveren we aan collega's en aan biologische groothandelaren.

Wat maakt jullie product bijzonder?
De aankoop van onze boerderij is al in 2008/09 gefinancierd met behulp van particuliere leningen. Crowdfunding bestond toen nog niet! Want voor ons hoort bij biodymanisch ook een ander omgang met eigendom: grond is niet door mensen gemaakt en kan daarom geen koopwaar zijn. Op ons bedrijf maken we hiermee een klein begin, door gronden onder te brengen bij Stichting Mensen voor de aarde. Iedereen kan een bijdrage leveren aan dit doel, en zo de torenhoge grondkosten in de landbouw helpen te spreiden.

Ik ben een leverancier Ik ben een verkooppunt