
Biologische leverancier
Kramer Zuurkool
-
Voorburggracht 141
1722 GC Zuid-Scharnwoude - Website: https://www.gkz.nl/index.html
Kramer Zuurkool
Omschrijving
“Zuurkool maken is ons vak en meer dan dat”. Dat mogen de Kramers wel zeggen na 5 generaties zuurkool maken.
Producten
Zuurkool naturel, zuurkool kruiden, wijn zuurkool en rode kool
Productiewijze
biologisch en demeter
Geschiedenis
Kramer Zuurkool kent een rijke geschiedenis. Sinds 1890 maakt de familie kramer al zuurkool. the founding father is Gert Kramer. In de 19e eeuw begon hij met het snijden van kool met de hand op een koolschaaf. Vervolgens werd de kool ingemaakt in houten vaten van 200 liter. De vaten werden met zeilschepen vervoerd. 130 jaar later is Kramer zuurkool nog steeds een succesvol bedrijf door het hele land levert en ook zijn afzet in het buitenland vindt. Ondanks alle ontwikkelingen blijft zuurkool maken voor de Kramer's een ambacht; elke dag weer moet het goed, moet het beter. Daar staat de vijfde generatie voor.
Wat maakt jouw product bijzonder?
Kramer Zuurkool is een specialist op het gebied van Zuurkool. Ambachtelijkheid en vakmanschap staat hier voorop! Daarbij is Zuurkool een erg bijzonder product. Zuurkool is een zuiver natuurlijk product. Het bevat geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur en smaakstoffen. De houdbaarheid wordt bepaald door de aanwezigheid van vitamine C in combinatie met het zuurgehalte. Door de ontdekking van vitamine C in o.a. zuurkool is het sterftecijfer, door scheurbuik, op de verre ontdekkingsreizen aanzienlijk afgenomen. Daarom is de Latijnse benaming van vitamine C -ascorbinezuur-, dit is afgeleid van a-scorbus ('tegen scheurbuik").
Omschrijving
“Zuurkool maken is ons vak en meer dan dat”. Dat mogen de Kramers wel zeggen na 5 generaties zuurkool maken.
Producten
Zuurkool naturel, zuurkool kruiden, wijn zuurkool en rode kool
Productiewijze
biologisch en demeter
Geschiedenis
Kramer Zuurkool kent een rijke geschiedenis. Sinds 1890 maakt de familie kramer al zuurkool. the founding father is Gert Kramer. In de 19e eeuw begon hij met het snijden van kool met de hand op een koolschaaf. Vervolgens werd de kool ingemaakt in houten vaten van 200 liter. De vaten werden met zeilschepen vervoerd. 130 jaar later is Kramer zuurkool nog steeds een succesvol bedrijf door het hele land levert en ook zijn afzet in het buitenland vindt. Ondanks alle ontwikkelingen blijft zuurkool maken voor de Kramer's een ambacht; elke dag weer moet het goed, moet het beter. Daar staat de vijfde generatie voor.
Wat maakt jouw product bijzonder?
Kramer Zuurkool is een specialist op het gebied van Zuurkool. Ambachtelijkheid en vakmanschap staat hier voorop! Daarbij is Zuurkool een erg bijzonder product. Zuurkool is een zuiver natuurlijk product. Het bevat geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur en smaakstoffen. De houdbaarheid wordt bepaald door de aanwezigheid van vitamine C in combinatie met het zuurgehalte. Door de ontdekking van vitamine C in o.a. zuurkool is het sterftecijfer, door scheurbuik, op de verre ontdekkingsreizen aanzienlijk afgenomen. Daarom is de Latijnse benaming van vitamine C -ascorbinezuur-, dit is afgeleid van a-scorbus ('tegen scheurbuik").