Biologische leverancier

De Zonnehorst

  • Evenboersweg 28
    7715 PH Punthorst
  • Website:
De Zonnehorst

Omschrijving
Tuinderij met Biologisch Dynamische groenten en boerderijwinkel

Producten
Biologisch-Dynamische groenten, afhankelijk van het seizoen

Productiewijze
De basis voor onze humusrijke zandgrond is de vaste biologische rundermest. Daarnaast passen we de biodynamische preparaten toe en werken we met een acht jarige vruchtwisseling. Schoffelen en wieden word deels machinaal gedaan. En wieden en oogsten van de gewassen voornamelijk handmatig, waarna de groenten worden gewassen, verwerkt en aflever klaar gemaakt.

Geschiedenis

Eigenaar Giuseppe Secchi: "Na 2 stagejaren ben ik zelf op 1-1-2019 begonnen als mede tuinder in een vof hier bij De Zonnehorst, en sinds januari dit jaar heb ik de tuinderij over kunnen nemen van Henk en Hillie. Henk en Hillie hebben De Zonnehorst al vanaf 1980 dus al bijna 40 jaar en hebben het bedrijf opgebouwd inclusief veel natuur rondom. Ze zijn klein begonnen op 1,6 ha weidegrond en uitgegroeid tot nu een BioDivers geheel van ca. 10 ha.

Wat maakt jullie product bijzonder?
Van veel mensen in onze Boerderijwinkel en op de markt krijgen we te horen dat onze producten zo smakelijk en goed houdbaar zijn en bezoekers verwonderen zich altijd over de hoge natuurwaarde en de vele vogels en insecten die hier te horen zijn.

Ik ben een leverancier Ik ben een verkooppunt