Biologische leverancier

De Verte

  • Hoarnestreek 46
    8855 RT Sexbierum
  • Website:
De Verte

Omschrijving
De gewassen komen uit de Friese klei, gegroeid met de zilte lucht van de waddenwind.

Producten
Aardappelen, wortelen (incl. pastinaak), sjalotten, kool, rode-, chioggia-, gele en rode bieten en gras/klaver. Meerdere soorten kool. Op ongeveer 4 hectare worden spruitjes verbouwd en op het overige deel broccoli.

Productiewijze
Biologisch-Dynamisch

Geschiedenis

In 1999 zijn we begonnen met biologisch boeren. We hadden heel veel geluk dat we een bedrijf over konden nemen waar we zijn begonnen. Het bedrijf was al biologisch-dynamisch voordat wij het kochten. Al met al is de grond waar onze producten groeien al meer dan 25 jaar vrij van chemische middelen en kunstmest.

Wat maakt jullie producten bijzonder?
We zijn altijd op zoek naar WaddenGELUK. Een term die moeilijk te beschrijven is, maar is wel een belangrijke factor in ons leven. Mensen met een goed gevoel voor gezond eten, een beter milieu en korte lijnen tussen boer en consument willen we bereiken. We willen ons bedrijf volgens onze principes voortzetten en niet in de grote massa opgaan en daardoor concessies moeten doen .We willenr een eerlijk, gezond product produceren. Een product waarvan jij en wij weten waar het bij ons gegroeid is en met welke handen het verwerkt is. Dat noemen wij nu WaddenGELUK!

Ik ben een leverancier Ik ben een verkooppunt