Biologische leverancier

De Peuleschil

  • Kompagnonswei 38
    9221 SX Rottevalle
  • Website:
De Peuleschil

Omschrijving
Het begon ooit allemaal met het produceren van taugé, inmiddels bestaat het assortiment biologische verse kiemen uit 9 soorten.

Producten
Op dit moment levert De Peuleschil de volgende producten: Alfalfa, Radijskiemen, Chinese Preischeuten, Sango en Taugé, een aantal zowel los per kilo, als verpakt. Daarnaast ook nog Gemengde kiemen, Sprouty, Brassicamix, Broccolikiemen en Spicy Trio.

Productiewijze
Geheel inpandig met gebruikmaking van alleen water en biologische zaden. Geen aarde of andere ondergrond. In enkele dagen tijd ontkiemen de zaden en krijgen nog een aantal bewerkingen, zoals wassen en uitschudden van zaadhuidjes. Hierna worden ze gekoeld en verpakt op onze inpaklijn. Ook de thuiskiemzaden worden hier verpakt, in mooie blokbodemzakjes, voor doorverkoop naar groothandel, wederverkoper of via onze webwinkel.

Wat maakt jullie product bijzonder?
De voedingswaarden blijven (omdat het een ‘levend’ product betreft) behouden tot aan het moment van de consumptie. Met kiemen heeft men een groente die op het meest vitale moment van de groei genuttigd wordt. Bovendien wordt het in z’n geheel geconsumeerd, dit in tegenstelling tot volwassen groenten waarvan vaak slechts een deel wordt gegeten.

Omdat de kiem zich nog in een pril stadium van zijn ontwikkeling tot plant/groente bevindt, heeft het nog geen kans gehad om ziekten en/of vraat op te doen.

Bepaalde soorten kiemen bevatten een hoge concentratie aan waardevolle stoffen. Een heel goed voorbeeld hiervan zijn de kiemen van de koolachtigen (brassicaceae). Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze kiemen 20 tot 50 maal zoveel glucosinolaten bevatten als de volwassen groenten hiervan. Glucosinolaten zijn stoffen die een rol spelen in het voorkomen van kanker en hart- en vaatziekten. Mede om deze reden hebben we broccolikiemen en brassicamix op de markt gebracht.

Kiemen bevatten waardevolle mineralen als calcium, ijzer, magnesium, fosfor en kalium. Doordat deze in kiemen vaak gekoppeld zijn aan aminozuren, ontstaan verbindingen die de spijsvertering veel gemakkelijker aan kan dan de mineralen in volwassen groenten. Kortom; de in het zaad aanwezige enzymen, mineralen, vitaminen en sporenelementen nemen tijdens het kiemproces óf sterk toe, óf worden in een voor ons lichaam beter opneembare vorm omgezet.

De meeste soorten kiemen zijn verrassend lekker, en op allerlei manieren te verwerken in diverse gerechten.

Door het aantrekkelijk uiterlijk zijn kiemen ook zeer geschikt als garnering.Geschiedenis
In 1983 opgericht door Okke Spahr van der Hoek en Adrie Klaassen. Adrie kwam als vrijwilliger op de BD-tuin te werken in 1980. Deze tuin bleek veel te kleinschalig en toen Okke het plan opvatte om biologische taugé te gaan maken (wat er toen nog niet was) zijn Adrie en Okke samen De Peuleschil begonnen. Okke is in 1985 overleden aan leukemie, zodat Adrie De Peuleschil voortzette met in de loop der jaren steeds meer personeel. Ondertussen hebben we 10 verschillende vers-producten en 20 verschillende thuiskiemzaden. De producten zijn in de meeste natuurwinkels te verkrijgen.

Ik ben een leverancier Ik ben een verkooppunt