Biologische leverancier

BioRomeo

  • Zwijnsweg 5
    8307 PP Ens
  • Website: https://www.bioromeo.nl/
BioRomeo

Omschrijving
Een vereniging van boeren uit de Noordoostpolder die een breed assortiment groente en fruit levert aan de lokale markt

Producten
Teveel om op te noemen! Maar onder andere: slasoorten, vergeten groenten, aardappelen, hardfruit, aardbeien, asperges, kaas, eieren, vlees en nog veel meer.

Productiewijze
biologisch en biologisch-dynamisch

Geschiedenis
Het begon allemaal in 2012. Toen Krispijn van den Dries, boer uit de Noordoostpolder, 6000 kilo aardappels op de Dam in Amsterdam stortte. Hij deed dit uit protest tegen de supermarkten en groothandels die veel van hun groenten en fruit uit het buitenland betrokken, terwijl Nederlandse boeren hier met hun oogst bleven zitten. Dit protest was het begin van een nieuw samenwerkingsverband: BioRomeo. Krispijn wilde graag dat de lijnen tussen boer en consumenten korter werden. Hij realiseerde zich dat hij dit niet alleen kon en ging samenwerkingsverbanden aan met anderen uit de Noordoostpolder. Samen produceren zij het voedsel en leveren zoveel mogelijk direct uit aan de eindgebruiker, de mensen thuis.

Wat maakt jouw product bijzonder?
Een sterk samenwerkingsverband! Door deze samenwerking levert BioRomeo zo'n 140 soorten groente en fruit in de zomer en in de winter zo'n 70. Dit verkopen ze oa op de markt en via zgn. 'groenteclubs', verenigingen van mensen die de groente rechtstreeks bio BioRomeo bestellen. Doordat ze zo dicht bij de consument staan, kunnen ze goed inspelen op de vraag van hun markt.

Ik ben een leverancier Ik ben een verkooppunt