Biologische leverancier

Bio-Boerderij Landleven Westerwolds Goud

  • Scholtweg 9
    9591 AD Onstwedde
  • Website: westerwoldsgoud.nl
Bio-Boerderij Landleven Westerwolds Goud

Omschrijving
Westerwolds Goud is het merk waaronder Bio-boerderij Landleven haar zuivelproducten maakt. Kaas, ijs en andere zuivelproducten van eigen boerderij

Producten
Kaas (ook geraspt), aardappelen, komend najaar ook verschillende droogbonen

Productiewijze
Bio-boerderij Landleven is een gemengd biologisch bedrijf, melkvee en akkerbouw, dat veel met kringlopen werkt. De koeien zijn dubbel-doel koeien, die melk geven en goed vlees hebben. Er wordt veel samengewerkt op de boerderij, want uiteindelijk begint de smaak van de kaas al bij het gras in het weiland.

Geschiedenis
Aan het leven van Bio-boerderij Landleven gaat een lange familiegeschiedenis vooraf. Voor zover terug te vinden is Harry Luring de 11e generatie die de boerderij voortzet. Zoals biologisch vroeger de enige manier van werken was, hebben Harry en Chonda deze lijn ook weer opgepakt. 'Vooruit naar vroeger' door te streven naar gesloten kringlopen en onafhankelijkheid van grote bedrijven. Dochter Marijke is in 2018 begonnen met de verwerking van zuivel op de boerderij.

Wat maakt jouw product en bedrijf bijzonder?
Westerwolds Goud kaas wordt gemaakt van volle rauwe melk. 's Ochtends wanneer de koeien gemolken worden komt de melk warm de kaastobbe in. Zo wordt ie meteen verwerkt tot de lekkerste biologische boerenkaas.

Ik ben een leverancier Ik ben een verkooppunt